In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hoge school van Arnhem en Nijmegen.

Na mijn studie heb ik als fysiotherapeut in Renkum en in Oberhausen gewerkt. Omdat ik hier niet mijn wens om mijn eigen praktijk te kunnen starten kon waarmaken ben ik in 2007 een solopraktijk in Arnhem begonnen onder de naam therapeutisch centrum sonsbeek. Enkele jaren later is de praktijk verder gegaan onder de naam fysiotherapie Movendo . De praktijk is in 2013 verhuisd naar het gezondheidscentrum Onder de Linden in een prachtig oud monumentaal pand waar verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg met elkaar samen werken. Inmiddels heb ik samen met mijn partner en collega , Madelon Spekschoor, een 2e en 3e vestiging geopend in Beuningen en Heesch.

Om mijn kennis en behandelmogelijkheden te vergroten heb ik nadien verschillende cursussen gevolgd. In 2007 heb ik besloten om me te gaan specialiseren als Manueel therapeut deze opleiding heb ik in 2010 aan de SOMT te Amersfoort afgerond.

Als manueel therapeut kan ik aanvullende technieken inzetten om zo snel mogelijk beperkingen in het bewegen van gewrichten en spieren op te sporen en op te lossen.

Andere cursussen/opleidingen die ik heb afgerond zijn:

* Opleding manuele therapie 2007 – 2010

* Cursus hoofdpijnklachten in 2009 (verdieping in het onderzoek en behandeling van de verschillende vormen van hoofdpijn, denk hierbij aan spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn voortkomend uit een blokkade in de nekwervels)

* Cursus mulligan concept 2015 (een pijnvrije , zachte behandelmethode om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen )

* Cursus perifeer arterieel vaatlijden 2017

* Cursus oedeem therapie 2018

In maart 2019 volg ik de cursus shockwave therapie en vanaf dat moment kunt u ook bij ons terecht voor behandelingen met shockwave (effectief bij onder andere: hielspoor, achillespeesklachten, shin splints, bepaalde typen schouderklachten en nog veel meer aandoeningen)

Daarnaast start ik in mei 2019 met de cursus Neurodynamics: Pathobiology, diagnosis and managment of neuropathic pain (onderzoek en behandeling van zenuwpijnen)

Als Manueel therapeut en als fysiotherapeut is voor mij het belangrijkste doel natuurlijk dat u zo snel mogelijk van uw klachten afkomt of in sommige gevallen met zo weinig mogelijk beperkingen uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren.

Ik sta voor een persoonlijke aanpak, waarin de tijd word genomen uw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen een persoonlijke behandelplan op te maken . Ik vind het belangrijk dat u in een prettige sfeer aan uw herstel kunt werken en waar altijd alle tijd en ruimte is om vragen te stellen.

In mijn vrije tijd ben ik sinds kort gaan wielrennen en loop ik hard. Voorheen heb ik gevoetbald en gebokst. Daarnaast houdt ik ervan om te reizen en is muziek een passie. Sinds 18 oktober 2017 ben ik trotse vader geworden van onze prachtige dochter Lois.

Aanwezigheid

Arnhem: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Eric Artz