Movendo is in 2007 gestart als praktijk voor fysiotherapie in Arnhem. Al snel kwam locatie Beuningen erbij. Begin 2019 is de derde vestiging in Heesch geopend. In januari 2020 is de praktijk uitgebreid met osteopathie, een absolute meerwaarde voor de praktijk omdat we zo nog beter in staat zijn om de oorzaak van de klacht weg te nemen.

Movendo betekent in het Latijn ‘in beweging zijn’. Zelfs als je  ‘Movendo’ ontleedt komt dit terug in de woorden Move’ n ‘do’. Een passende naam voor de praktijk vinden wij. 

Als persoon ben je altijd in beweging, elke structuur in je lijf moet in beweging zijn. Een afname van de beweeglijkheid kan klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een vastzittende wervel in de rug die voor rugklachten kan zorgen. Of een gespannen spier die voor pijn zorgt in bijvoorbeeld de arm.

Als praktijk zijn we ook altijd in beweging, we scholen regelmatig bij en proberen u zo te kunnen behandelen volgens de nieuwste inzichten. We verwachten ook iets van u. U moet ook in beweging komen om van uw klachten af te komen. Gaat u immers op dezelfde voet verder dan is de kans groot dat de klachten blijven bestaan of na geringe tijd weer terug komen.

Blijf bewegen is dus ons motto. Want wie rust roest. En doe dit op een verantwoorde manier. Daar kunnen wij je bij helpen. Maak nu een afspraak. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Movendo Arnhem

Onder de Linden 21
6822 KG Arnhem
026 - 87 00 132

06 - 43 51 63 35
arnhem@movendo.nl

De Fysiotherapeut
Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie Geregistreerd CKR lid
BIG Geregistreerd
Ons Team

Ons Team

Kijk hier voor meer informatie over onze medewerkers

Vergoeding en tarieven

Fysiotherapie

In de meeste gevallen wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Fysiotherapie bij volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen of het maximale bedrag dat u vergoed krijgt wisselt per verzekeraar en per polis. Wij raden u aan dit voor uw eerste afspraak te controleren via zorgwijzer.nl of via uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen, bijvoorbeeld na een operatie of bij een chronische aandoening, kan fysiotherapie vanaf de 21e behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Alléén voor vergoeding vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico.

Kinderen hebben standaard recht op 2 x 9 behandelingen (in totaal dus 18 behandelingen) per jaar vanuit de basisverzekering. Daarna kunnen eventueel nog een aantal behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen of het maximale bedrag is ook hier afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polis. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een chronische indicatie, heeft het kind recht op volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor kinderen geldt geen eigen risico.

Alléén bij behandeling aan huis of bij een chronische indicatie is een verwijzing van de arts (specialist of huisarts) noodzakelijk. In alle andere gevallen kan ook zonder verwijzing worden behandeld.

Indien u niet verzekerd bent of de maximale vergoeding is overschreden gelden de tarieven in onderstaande tabel. U dient dit bedrag direct te betalen per pin of contant. Indien u contant betaalt vragen wij u dit zoveel mogelijk gepast te doen. Er is om veiligheidsredenen niet veel wisselgeld aanwezig in de praktijk.

Osteopathie

Osteopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt meestal gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk op zorgwijzer.nl voor de vergoeding per polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Een consult osteopathie kost 90 euro per keer. Een behandeling duurt 45 minuten. De betaling dient na afloop van de behandeling direct voldaan te worden per pin of contant. Indien u contant betaalt gelieve dit gepast mee te nemen, er is om veiligheidsredenen namelijk weinig wisselgeld aanwezig.

Prijzen

Zitting osteopathie (45 min) € 90,00
Zitting fysiotherapie (30 min) € 35,00
Zitting kinderfysiotherapie € 47,50
Zitting manuele therapie € 42,00
Toeslag fysiotherapeutische behandeling aan huis € 15,00
Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport € 35,00
Meer gecompliceerd, tijdrovend rapport € 52,50
Instructie / overleg ouders van kind € 30,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek met rapportage (alleen op medische indicatie) € 65,50
Telefonische zitting € 13,00
Screening € 17,50
Intake en onderzoek na screening € 37,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 42,50
Niet nagekomen afspraak 100%
Hulpmiddelen en verbandmiddelen kostprijs

Openingstijden

Arnhem Beuningen Heesch
Maandag 8:00 – 17:30 9:00 – 17:30 Op afspraak
Dinsdag 14:00 – 21:00 8:00 – 21:00 Op afspraak
Woensdag 8:00 – 13:00 14:00 – 21:00 Op afspraak
Donderdag 8.00 – 18:00 8:00 – 17:30 Op afspraak
Vrijdag 8.00 – 17:00 9:00 – 12:30 Op afspraak
Zaterdag Gesloten Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten Gesloten

* In overleg met de therapeuten kan indien mogelijk ook buiten de gebruikelijke openingstijden een afspraak gemaakt worden.

Klachtenregeling

Alle therapeuten van Movendo doen hun best om hun vak zo goed mogelijk uit te voeren. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent, bijvoorbeeld over de behandeling of over de manier waarop met u wordt omgegaan. Wij vinden het belangrijk dat u dit aan ons kenbaar maakt zodat wij onze service in het bijzonder en die van ons vak in het algemeen kunnen verbeteren.
Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden.

  • Een gesprek. Bespreek uw probleem met degene die u heeft behandeld. Wij zijn altijd bereid tijd vrij te maken voor u om samen naar een oplossing te zoeken. Indien gewenst kunt u ook een vriend of familielid meenemen naar dit gesprek.
  • Een brief. Soms is het makkelijker om uw klacht eerst in een brief aan ons voor te leggen. Wij zullen dan contact met u opnemen om samen te komen tot een oplossing.
  • Bemiddeling of advies. U kunt eventueel een bemiddelingsgesprek aanvragen via het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) of advies inwinnen over hoe u uw klacht het beste kenbaar kunt maken. Dit kan bij het IKG (Informatie- en Klachtenbureau Gezondheidszorg) of bij het LIP (Landelijk Informatiepunt voor Patiënten).
  • Klachtenprocedure. Levert een persoonlijk gesprek of bemiddeling niet het gewenste resultaat op, dan kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure. Een onafhankelijke commissie behandelt uw klacht. Stuur uw brief naar één van de volgende instanties: De klachtencommissie van het KNGF, de Commissie van Toezicht van het KNGF of het Regionaal Tuchtcollege van de overheid. Zie hiervoor ook Een klacht over uw fysiotherapeut