• Osteopaat
  • Fysiotherapeut
  • Master Kinderfysiotherapeut 
  • Medical taping docent
  • Mulligan therapeut 
  • Dry needling 
  • Medisch fitness instructeur

Mijn naam is Madelon Spekschoor en sinds 2003 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. In eerste instantie heb ik gewerkt in een praktijk net over de grens in Duitsland. In 2007 besloot ik terug te gaan naar Nederland. Via een paar omwegen ben ik in Beuningen terecht gekomen en daar kreeg ik de kans om mijn eigen praktijk te starten, iets wat ik altijd heb geambieerd. 

In 2008 startte ik mijn eigen praktijk op de huidige locatie in Beuningen en ben ik begonnen aan de 4-jarige opleiding tot Master in de kinderfysiotherapie, welke ik in 2011 heb afgerond. In die tijd verhuisde ook de praktijk in Arnhem naar een nieuwe locatie en werd het tijd voor een nieuwe praktijknaam. Zo is fysiotherapie Movendo ontstaan.

In mijn werk als fysiotherapeut ben ik altijd op zoek naar een verklaring voor de klacht waarmee de patiënt binnenkomt en zoek ik altijd naar de best mogelijke manier om te behandelen. 

In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan om mijn vak als fysiotherapeut zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Ik ben steeds breder gaan kijken naar de patiënt waarbij ik ervan overtuigd ben geraakt dat het lichaam een ingenieus complex is waarbij verschillende structuren invloed op elkaar hebben. Om die reden ben ik in 2015 weer gestart met de opleiding osteopathie waarbij holistisch gekeken wordt naar een klacht.  Dat wil zeggen dat de osteopaat het hele lichaam onderzoekt omdat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft. Een osteopaat gaat ervan uit dat een bewegingsverlies ergens in het lichaam voor klachten (in een ander deel van het lichaam) kunnen zorgen. In 2019 ben ik afgestudeerd als osteopaat. 

Inmiddels ben ik alleen nog werkzaam als osteopaat op de locatie in Beuningen en Arnhem. Maar natuurlijk neem ik de kennis en kunde als fysiotherapeut mee in mijn behandeling als osteopaat. 

Naast het werken met patiënten vind ik het ook heel leuk om collega (kinder)fysiotherapeuten te enthousiasmeren. Sinds 2014 geef ik als docent cursussen in medical taping, een tapemethode waarbij elastische tape wordt gebruikt ter ondersteuning van een behandeling. 

Dit alles probeer ik te combineren met een druk gezinsleven. Ik ben moeder van twee prachtige dochters, Lois en Luèn.  Ik geniet ervan tijd met hen door te brengen en de ontwikkeling te volgen. Daarnaast doe ik aan volleybal en wandel ik graag. 

Mocht u willen weten wat ik voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op. 

Heel graag tot ziens. 

Aanwezigheid

Beuningen: maandag, woensdag, vrijdag. Andere dagen in overleg.
Arnhem: Dinsdag. Andere dagen in overleg.

Madelon Spekschoor