Manuele therapie is een specialisaties van fysiotherapie. Hiervoor is een 3 jaar durende master opleiding gevolgd . Maar wat is manuele therapie nu eigenlijk?

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Het doel van manuele therapie laten bewegen van de gewrichten en  het opheffen van beperkingen in het functioneren van gewrichten die het herstel kunnen belemmeren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken. De bekendste technieken zijn mobilisaties en manipulaties (voor velen bekend als “het kraken”)

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Kunnen wij u helpen met manuele therapie?

Stuur een bericht om een afspraak te maken

Manuele therapie
“Eric helpt mij altijd geweldig, ik ben snel pijnvrij en mijn fysieke problemen zijn dan opgelost. Hij zoekt naar de onderliggende blokkade en lost deze op. Top! Ik raad hem iedereen aan. “

Dhr. Van Santen, 52 jaar uit Arnhem