Het lichaam voert oneindig veel bewegingen uit. Dat zijn bewuste bewegingen zoals lopen of iets pakken, maar ook onbewuste bewegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het samentrekken van de hartspier en het op en neer gaan van de ribbenkast bij de ademhaling.  Al deze bewegingen beïnvloeden elkaar en zijn van elkaar afhankelijk.

Wanneer het lichaam gehinderd is in de beweeglijkheid kan dit lokaal of elders in het lichaam klachten veroorzaken. Dit komt doordat alle delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn door bindweefsels, zenuwen en vaten.

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, een ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Het lichaam zal eerst proberen om zich aan te passen aan dit bewegingsverlies, maar wanneer na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden ontstaan er klachten.

Een osteopaat is opgeleid om de beweeglijkheid van alle weefsels te beoordelen. Hij onderzoekt het hele lichaam en behandelt de plek waar hij de oorzaak van de klacht vindt. Dit kan ook op een andere plek in het lichaam zijn dan waar u de klacht ervaart. De behandeling gebeurt veelal met zachte handgrepen en respect voor het lichaam. Tijdens de behandeling wordt de beweeglijkheid hersteld waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt zichzelf weer te genezen.

 Hieronder vindt u een lijst van de klachten die osteopaten het meest tegenkomen. Staat uw klachtof dat van uw kind er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen om te vragen of osteopathie iets kan betekenen. 

Volwassenen

·       Pijnlijke of stramme ledematen, rug, nek, schouder, heup en knie

·       Bekkenklachten, ook gerelateerd aan de zwangerschap

·       Sportblessures, verstuikingen

·       Whiplash en andere posttraumatische klachten

·       Migraine, (spannings-)hoofdpijn, duizeligheid

·       Terugkerende bijholteontstekingen of oorontstekingen

·       Snel vatbaar zijn voor verkoudheden en griep

·       Tinnitus

·       RSI

·       Refluxproblemen

·       Incontinentie

·       Maag- of darmklachten, buikpijn

·       Pijn na operaties

·       Menstruatiestoornissen

·       Oedeem

·       Concentratieproblemen

·       Chronische vermoeidheid 

·       Niet lekker in je vel zitten

·       Als begeleiding bij psychotherapie en verwerkingsprocessen

Een osteopaat is geen vervanging voor het bezoek aan de (huis)arts.

Baby’s

Tijdens een bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van het ongeboren kind. De beweeglijkheid van het lichaampje en de schedel zorgen er in het algemeen voor dat deze krachten goed opgevangen kunnen worden. Maar als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, dan kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Ook kunnen klachten ontstaan na de geboorte van een baby in stuitligging, na een vacuümverlossing of een keizersnede.

Een osteopaat kan dan op een zachte manier het lichaam van de baby helpen ontspannen en het zijn natuurlijke beweeglijkheid teruggeven. 

·       Slaapproblemen

·       Problemen met zuigen of slikken

·       Darmkrampjes

·       Langdurig huilen

·       Refluxklachten, moeite met boeren

·       Slaapproblemen

·       Voorkeurshouding

·       Astma

·       Eczeem en allergieën

·       Keel-, neus- en oorproblemen


Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

AVG en Privacy

AVG en privacystatement "MOVENDO osteopathie"

WKKGZ

Wet Klachten en Geschillen Gezondheidszorg

Kunnen wij u helpen met osteopathie?

Stuur een bericht om een afspraak te maken

Osteopathie
Eric helpt mij altijd geweldig, ik ben snel pijnvrij en mijn fysieke problemen zijn dan opgelost. Hij zoekt naar de onderliggende blokkade en lost deze op. Top! Ik raad hem iedereen aan.

Dhr. Van Santen, 52 jaar uit Arnhem